2012. december 29.

Salátaöntet

1 üveghez

3 szem gyöngyhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor vegyes zöld fűszernövény, 1 kávéskanálnyi fekete bors egészben, 1/4 liter vörös borecet, 1/2 liter olívaolaj

Egészen apróra vágjuk a gyöngyhagymát a fokhagymát és a zöld fűszernövényeket. A fekete borssal együtt tiszta üvegbe töltjük és felöntjük az ecettel és az olajjal. A lezárt üveget mintegy 1 hétig érleljük.
Az öntet elsősorban salátának elkészített paradicsomhoz, paprikához és zöldsalátákhoz finom.
Felhasználás előtt az üveget jól rázzuk fel, és a salátának valót csipet sóval és 2-3 evőkanál öntettel fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése