2012. október 19.

A kristályok és hatásuk

A kristályok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy állandó rezgésük van. Ezt hasznosítják az órás mesterek évszázadok óta, és kvarckristály nélkül nem valószínű, hogy ilyen “egyszerű” és praktikus szerkezettel tudnánk mérni az időt, mint az óra.
Az időmérésen túl a kristályoknak egyéb jótékony hatásai is vannak. Bizonyos kristályok rezgésszáma jól alkalmazva semlegesíti az emberben felgyűlő negatív rezgéseket, harmonizálva az őt körülvevő teret. Ezt már nem csak a kuruzslók használják, ugyanis tudományos kutatásokkal bizonyították a kristályok bioenergiára gyakorolt pozitív hatását, ahogyan az aura tudományos bizonyítása is sorra került idővel.

Minden csak rezgés

Einstein volt az a tudós, aki a relativitás elméletével igazolta, hogy a fény a mágneses energia két megjelenési formáját is képes felvenni, azaz egyszerre viselkedik hullámként és részecskék halmazaként. Ezen felül neves tudósunk a kvantumfizikában elmélyülve azt is kiderítette, hogy nincs se a Földön, se az univerzumban szó szerint vehető “anyag”. Minden amit látunk, de még mi magunk is bizonyos rezgésszámok halmazaként foghatók föl, ami igencsak ijesztő.
A lényeg, hogy az egész univerzum látható része rezgések összessége, amihez ha hozzáadjuk az agyunk által gondolatok formájában generált rezgéseket, hullámokat, csak csodálkozni tudunk, hogy a tudomány sokáig miért vette semmibe a kristályok gyógyító hatását. Úgy viselkednek ezek, mint feneketlen tartályok, amik annyi ellentétes energiát képesek magukba zárni, amit jelenleg matematikailag még nem tudunk kifejezni. Bizonyos idő után telítődnek ugyan, és ilyenkor szokták javasolni a természetgyógyászok, hogy hagyjuk nyugodni a kristályt.

Akvamarin
Halványkék, esetleg szürkés árnyalatú kő. Megromlott kapcsolatok, egyes személyekkel szemben kialakult gátak leküzdésében segítheti viselőjét. Ugyanígy ajánlják még tájékozódási problémákkal küzdőknek is.

Betegségek közül jó hatással van az emésztési problémákra, a csontok, fogak épségének megőrzésére és az immunrendszer erősítésére.Rózsaszín turmalin
Élénk pink, kicsit lilás színű, csiszolás után erős csillogással rendelkező gyönyörű kristály. Akkor viseljünk ilyen kővel díszített ékszert, ha szeretnénk a negatív gondolatokat távol tartani, inkább a pozitív eseményekre szeretnénk koncentrálni az életben.

Segít abban, hogy életünket rendszerezettebbé, átláthatóbbá tegyük, ezáltal pedig mi is kiegyensúlyozottabbak lehessünk.Dinnye turmalin
Nevét egyértelműen színeiről kapta, ez a kő ugyanis kívül zöld, belül pedig rózsaszín. Hordásával segíthetünk a tanulási nehézségeken, mivel segít a koncentrációs készség erősítésében.

Feszült helyzeteket, haragot enyhít, így nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. Sokszor ajánlják kifejezetten tinédzserek számára, hogy a korral járó belső feszültség könnyebben megoldódjon.


Rózsakvarc
Halvány rózsaszín, selymes fényű kő. Távolt tartja az erőszakos álmokat, és segít az álmatlanság leküzdésében, mivel nyugodt, mély álmot hoz a viselőjére. Segít továbbá asztma, vérszegénység és egyensúlyi zavarok esetén is.Borostyán
Nagyon ismert kristályfajta, jellegzetes mélysárgás színe alapján egyértelműen felismerhető.

Segítheti a lelki problémákat, például ha úgy érezzük, a régi sérelmek nem gyógyulnak be, vagy ha túl sokáig táplálunk haragot vagy sértettséget valaki iránt. A borostyán megkönnyíti a megbocsájtást, elfogadóbbá tehet bennünket.


Citrin
Rézszínű kristály, csiszolás után gyönyörű fénye van. Gyógyítja a szorongást, a hangulatingadozást, valamint segít a terhesség alatti nehézségek leküzdésében is, nem utolsó sorban könnyebbé teszi a szülést.

Emellett segíti a vérkeringés egészségét, enyhíti a cukorbaj súlyosságát, valamint javítja a máj és a vese működését.


Füstkvarc
Gyönyörű középbarna, füstös hatású kristály. Ajánlják alacsony vérnyomásra, a hasnyálmirigy, illetve a petefészkek problémáinak enyhítésére, valamint szexuális zavarokra és depresszió ellen is.

Nem utolsó sorban azt tartják, hogy segíti, gyorsítja a fogyókúra hatékonyságát is. Holdkő
Átlátszó fehér, általában kékes vagy rózsaszínes árnyalattal rendelkező, matt színű kristály. Ismert matt sötétszürke változata is. Viselése hosszú távon segíthet a menstruáció görcsök enyhítésében.

Olyanoknak is ajánlják, akiknek valamilyen fekély van a szervezetében, a kő közelsége enyhítheti a panaszokat. Emellett erősíti a társas kapcsolatokat, segít a kapcsolatteremtésben, nyitottabbá, érdeklődőbbé tesz.


Krémszínű kalcit
Színe valahol a csontszín és a halvány, fakó narancs között van. Viselése megnyugtat, bizakodóbbá, jövőbe tekintővé tesz, segít feldolgozni életünk komolyabb traumáit.

Elsősorban a gyász enyhítésére szokták ajánlani, hogy segítse a haláleset feldolgozását.Türkiz
Gyönyörű türkiz színű kristály, hol kékebbnek, hol zöldebb árnyalatúnak tűnik a környezetétől függően.

Szépségén kívül segíti az embereket az elnyomott feszültségek enyhítésében, segít az agresszió kezelésében, a dühkitörések kordában tartásában. Hosszú távú viselése kiegyensúlyozottabbá, pozitívabbá tesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tiszavirágzás