2018. június 12.

A kínai írás


Krisztus előtt kétezer évvel a világ másik végén Kína feltalálja azt az írást, amelyet ma is használ.

Ez a kínai porcelánpecsét a betűnyomás őse.A kínai írás egyedi eset: a Kr. előtti II. évezred táján keletkezett, körülbelül Kr. e. 1500-ban alkották meg szabályait. Egységes rendszerré alakították Kr. előtt 200 és Kr. u. 200 között, s ez az írás megközelítőleg azonos azzal, amelyet napjainkban is használnak a kínaiak.

A mai Egyiptomban, akárcsak a jelenkori Mezopotámiában (Irakban) az arab írás évszázadok óta helyettesíti a hieroglifákat és az ékírást. De a kínai írás ma is kínai írás. Igaz, míg hagyományosan ecsettel és tintával (tussal) írták, pontosabban: kalligrafálták a kínai szójeleket, manapság a kínaiak töltőtollat, sőt golyóstollat használnak.

A kínai és a japán festészetben a szójelek kalligráfiája jelentéstani eleme is a vonás rajztechnikája, színe és intenzitása egyesül, hogy a látványt teljesen érthetővé tegye.

A kínaiak, akárcsak az egyiptomiak, a mondák világából származtatják írásukat.
A legenda három császártól eredezteti az írást, többek között Huang-titől, aki állítólag a Kr. e. XXVI. században élt, és miután tanulmányozta az égitesteket és a természeti tárgyakat, különösen a madár- és állatnyomokat, kitalálta az írást. Láthatólag igen rossz tanulmány volt ez.

A kéziratokból tekercsek készülnek, amelyeket az országot bebarangoló buddhista zarándokok a hátukra vettek.

Sokkal inkább megvilágosít bennünket az a felfedezés, amely a Sárga-folyó egyik mellékfolyójának 2898-99-es áradását követően született: a víz teknőcdarabokat, szarvasok lapockacsontjainak töredékeit hozta napvilágra. A törmelékeken feliratokat, a kínai írás legrégibb ismert nyomait találták.

1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  WhatsApp: +16626183756  VálaszTörlés

Gandhi néhány gondolata

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Élj úgy mintha...